Lippstick.se

Tips för en lyckad företagspresentation

Som egenföretagare eller frilansare kan man behöva hålla en presentation för andra företag för att få fler uppdrag eller kunder. Att hålla en presentation eller en pitch kan vara riktigt nervöst och ifall du inte har gjort det innan blir pressen ännu större. Därför kommer du i det här inlägget att få några riktlinjer kring hur du kan tänka för att ta fram en lyckad presentation som imponerar på dina potentiella kunder och samarbetspartners.

Boka en konferenslokal

Om du är egenföretagare eller frilansare är oftast ditt hem din arbetsplats. För att slippa bjuda in företagen till ditt hem ska du boka en konferenslokal. Fördelen med att hålla din presentation i en konferenslokal är att du ger ett mer seriöst intryck och att du själv blir skärpt inför din uppgift. För att boka en konferenslokal kan du öppna din sökmotor och söka efter konferenslokaler i Stockholm om du exempelvis bor i Stockholm eller ska hålla presentationen i Stockholm.

Förberedelser

För att du ska hålla en bra presentation som imponerar på företagen är det av största vikt att du är väl förberedd. Det finns ett flertal saker du kan göra för att förbereda dig inför din uppgift. Det allra viktigaste är att du känner dig trygg med din presentation. Se till att du gör bra research och lägg ner mycket krut på att presentationen blir så som du tänkt dig i text, men även grafiskt. Det bästa du kan göra är att plugga in manuset så gott du kan. När du kan manuset utantill kommer du att känna dig betydligt tryggare med ditt framförande och om du nu skulle bli nervös och tappa bort dig kan du med enkelhet kolla på ditt manus. Många gånger märks det om personen är förberedd eller inte. En del är riktigt duktiga på att improvisera, men för att kunna improvisera krävs det att man har koll på det man vill få sagt för att man ens ska kunna få upp idéer kring det ämne man ska presentera. En annan bra sak med att ha koll på det man ska presentera är att det är mycket enklare att besvara eventuella frågor. Därför ska du se till att du är väl förberedd.

Tydlighet

Något annat du behöver tänka på när du ska sätta ihop din presentation är att du behöver vara väldigt tydlig med vad din idé är. Se till att lägga fokus på det du vill få sagt och gör det med tydlighet. Eftersom de flesta tappar fokuset efter ett par minuter ska du lägga mest krut på att få fram det viktigaste.

kheera