Lippstick.se

Strandhugg

Sommaren är den bästa tiden att hänga på stranden med vännerna, grilla och bara njuta av livet. Sväng ihop en grillfest vid sjön eller havet och samla vännerna till fest. Har du någon i gänget som vet hur man hanterar en gitarr så se till att den vännen tar gitarren med sig.

Uppför dig

Det är viktigt att tänka på att inte elda på olämpliga ställen som klipphällar eller bryta mot eldningsförbud. Kolla gärna upp om det råder eldningsförbud och följ reglerna om vad som gäller. Använd i första hand fasta grillplatser och se till att ha en dunk extra vatten stående bredvid eldstaden.

Vad kan man grilla?

För att göra det smidigt för dig kan du förbereda en hel del hemifrån. Oftast råder knytkalas, alla tar med sig det de vill grilla, men du kan förbereda potatissallad eller kanske en god rotfruktsgratäng i folie som du bara ställer på grillen och låter den tillagas medan köttet, marinerat och klart grillas. Ha helst tunnare bitar så det verkligen blir genomlagat och du slipper magsjuka.

Innan ni ska lämna platsen, återställ allting som det var, ställ tillbaka bord och bänkar, plocka upp allt skräp och snygga till efter er.

kheera