Lippstick.se

Dejta om du har barn

Om du eller din dejt har barn är det plötsligt mer att tänka på än om ni varit fria singlar båda två. Barnens känslor i det hela är viktigt, och för att hela förhållandet och familjen ska fungera i framtiden krävs det att alla kommer överens.

Ta det lugnt i början

När du precis träffat din nya partner så ligg gärna lågt. Dra inte hem partnern innan du verkligen vet om ni är seriösa eller inte. Undvik att barnen får träffa en ny dejt varje månad, det skapar ofta en otrygghet hos dem.

Att dejta rätt och tänka på barnen är något som Aftonbladet tar upp, och där kan du få en del tips på hur du ska och inte ska göra.

När barnen ska träffa din nya partner för första gången så gör det gärna så odramatiskt som möjligt, hitta på något kul tillsammans som ett äventyr till ett lekland, djurpark eller vad som helst så barnen får ett positivt intryck. Försök även att låta bli att fjäska för barnen eller att den nya ständigt är närvarande. Barnen behöver fortfarande egentid med dig för att veta att du finns kvar för dem. Partnern måste acceptera detta från början, annars är det inte rätt partner.

kheera