Lippstick.se

En bra chef satsar på mångfald

Om man vill vara en bra chef måste man ta vara på sina starka och svaga sidor. Om du vill få företaget att röra sig åt rätt håll så måste du börja med dig själv. Det finns en oerhörd fåfänga hos många personer som vill ha denna yrkesroll. Ledarskapsutbildning är för dig som har stora ambitioner med ditt jobb och är beredd att kämpa, för att nå ända fram. I vårt land finns det numer människor med olika bakgrund och därför krävs det mer än någonsin av en ledare.

Jag har jobbat som arrangör av äventyrsresor så länge jag minns. Farsan har också funnit med i bakgrunden, som stöd och rådgivare för min verksamhet. Han kämpade i Vietnam under kriget och skaffade sig en del kontakter i Asien. Det var på den vägen jag kom till Sverige.

Hur blev jag den jag är?

Om du vill se in i djupet på dig själv måste du gå tillbaka till när du var pojke. Man kan läsa en hel del om politiska spänningar i Malmö i tidningarna men det var ingenting jag kände av som barn. I Limhamn var allt lugnt och fridfullt. Möjligen upplevde jag ett främlingskap eftersom jag såg annorlunda ut än mina kompisar. På mitt företag är det självklart att satsa på människor med en brokig bakgrund. För mig känns det lite som att ge tillbaka för det jag själv fått. Att se ut som en thailändare kan vara en fördel för en researrangör, jag kan smälta in och blanda mig med befolkningen när jag är i Asien. Jag försöker lära mig språket. Även om jag heter Tom och är uppvuxen i Limhamn i Malmö så föddes jag i Bangkok, Thailand. Min mamma lämnade mig på trappstegen till ett barnhem. Vad mina verkliga föräldrar heter vet jag inte.

kheera