Lippstick.se

Dejta på nätet

Det finns många ensamma människor i landet, och inte alla har någon större lust att gå ut på krogen för att hitta en partner. Det sägs att gå ut och ragga på krogen om man är över 35 år är ungefär som en chokladkartong i mellandagarna. Alla godbitarna är tagna och kvar finns spritfyllda äckel i hörnen. Det ligger något i det faktiskt.

Sociala medier och dejtingappar

I takt med att sociala medier mer eller mindre tar över våra liv så växer ju också marknaden för dejtingsajter, appar och dejtinggrupper i olika communitys. Det blir allt vanligare att folk träffas över nätet, och är det inte genom en app så är det via Facebook.

Fördelen med den här typen av kontaktsökande är att du kan specificera dina parametrar och få fram likasinnade inom väldigt snäva områden, något som du oftast inte kan på krogen. Du kan göra sökningar på ålder, ort, intressen, sexuell läggning och inriktning, för tillfälliga kontakter eller för längre kontakter. Det är lätt att skicka iväg ett meddelande eller gilla en bild även om du är blyg normalt sett och när konversationen väl är igång släpper blygseln snabbt.

Du kan enkelt hitta folk som har samma fetischer som du har och även snabbt och smidigt hitta olika events och träffar, som exempelvis singelkryssningar, olika singelpartyn, swingersträffar och liknande. Du är också anonym på internet. Du väljer vilken sida av dig själv du vill visa upp och du kan tänka igenom vad du ska säga på förhand. En studie gjord i USA visade att män blir mer intressanta ju äldre de blir upp till 50 års ålder medan kvinnor blir mindre intressanta med stigande ålder.

Negativt med nätdejting

Som tidigare sagts så finns det fallgropar i nätdejtingen. Om du kan välja att framställa dig själv i bättre dager, sminkad, retuscherad, push up-BH och alltid fräsch som en nyponros med håret i fin frisyr så kan ditt span också piffa till sig och se helt annorlunda ut. Det är svårare att avgöra vad som är äkta och hur personen verkligen ser ut. Detta kan ingen ljuga om på puben.

Någon kan framställa sig som en helt annan person än vad den är, den kan vara en bedragare dessutom, eller någon som letar efter någon att utnyttja på olika sätt.

Det är bra om du inte lämnar ut ditt telefonnummer eller dina personliga uppgifter innan du har fått en bra bild av hela personen, alltså inte ett enbart ett foto. Gå på din magkänsla och var inte allt för naiv. Avslöja heller inte din adress eller din exakta arbetsplats förrän du har en bra känsla om personen. En bra idé är att kolla upp folk på Facebook. Allt kan du inte se där, men oftast finns de flesta där ändå. Att helt och hållet fejka en Facebook-profil är betydligt mer arbetskrävande än att fejka ett snabbt litet konto på Tinder exempelvis.

Det finns många som träffat kärleken på nätet, så om du är trött på spritfyllda äckel i hörnen kanske du ska testa?

kheera