Lippstick.se

Så får du som egenföretagare mer tid för kärleken

När du är egen företagare innebär det en massa arbete, planering och övertid. Utöver detta ska allt pappersarbete göras och detta görs oftast kvällstid hemma i köket. Känns det igen? Det kan lätt bli så att jobbet går ut över familjen eller dejten och du känner dig mest stressad över att försöka få tiden att räcka till allting.

Prioritera

Du kan vända den stressiga trenden om du genomför några förändringar och strukturerar upp tillvaron lite. Var inte rädd för att delegera uppgifter. Kanske kan din partner hjälpa dig med något så att ni gör saker tillsammans? Barnen kanske kan hjälpa till genom att göra hål i pappren och sätta in i pärmarna? Inte för att jobbet går fortare då, men ni får tid tillsammans och barnen lär sig att jobb är viktigt. När allt flyter mår alla mycket bättre dessutom.

När det kommer till just att delegera uppgifter kan ett sätt vara att ta hjälp av Capcito när det gäller fakturahanteringen. De köper dina fakturor av dig så att du inte behöver ligga ute med pengar innan kunden har betalat, och du slipper hålla ordning på om den eller den fakturan är betalad. En sådan sak kan lätt hjälpa stressen och frigöra både tid och kapital för dig, vilket du har nytta av i ditt förhållande.

Använd företaget

Om du ska iväg på en företagsresa kan faktiskt partnern följa med. Företaget ska inte betala för partnern, men efter att du har gjort dina jobbrelaterade uppgifter på resan så kan ni umgås med varandra och avnjuta en trevlig hotellfrukost dagen efter. Du får jobbet gjort och ni får dessutom lite kvalitetstid tillsammans, och att åka iväg på något med sin partner gör ju förhållandet lite roligare, eller hur? Andra saker som ni kan göra beroende på vad det är för företag du driver är att åka iväg på mässor tillsammans. Det kan vara intressant dessutom, och även där får ni tid tillsammans medan jobbet blir gjort.

Håll dina tider

Ett annat sätt är att inte jobba dygnet runt, utan försök i största möjliga mån att hitta balansen och hålla rimliga arbetstider och arbeta effektivt medan du arbetar. Det är inte läge att sitta med en kaffekopp halva förmiddagen och vänta på kunder om du istället kan ta itu med orderplock, packning eller pappersarbete så att du slipper göra det senare när du kanske egentligen skulle haft lite fritid. Har du anställda på ditt företag så kanske du kan utröna möjligheten om någon av dem kan ta över vissa göromål eller hjälpa till med saker så att du kan bli mer effektiv. Kanske till och med täcka upp så att du kan vara lite ledig. Våga lita på andra, och om du inte gör det så får du lära upp dem så att du kan lita på dem.

Ska ditt förhållande funka behöver du struktur, effektivitet och ett välskött företag som inte genererar extra stress för dig.

Lycka till!

kheera