Lippstick.se

Tips inför första dejten

Har du hittat nån på nätet som du vill träffa i verkligheten? De där spännande fjärilarna i magen, det där leendet du får när du kommer att tänka på personen och den där förhoppningen om att kan det här vara rätt person? Grattis, vad kul!

Var dig själv

Du kanske är nervös som bara den och inte riktigt vet hur det går till att dejta? Många av oss som blir singlar i vuxen ålder känner att vi knappt vet hur man gör längre, att dejting hör till tonåren. Så är det inte alls. Alla kan dejta. Knepet är att ta det lugnt och vara dig själv. Du vinner inget på att låtsas vara någon annan eller snurra in dig i lögner som kan vara svåra att ta dig ur. Håll dig till sanningen så blir allt lättare.

Klädsel

Beroende på vad ni ska göra på första dejten så är klädvalet viktigt. Det första intrycket spelar faktiskt stor roll, så dyk inte upp i mjukisbyxor om ni ska gå ut och äta eller kanske bowla. Slips eller kostym kanske är lite att ta i, men ändå en hel och ren klädsel, och en kavaj är aldrig någonsin fel.

Är du nervös och rädd för att lukta svett? Att lukta svett på dejten är ingen höjdare, men att lukta som om du badat i en parfymbalja är heller ingen större hit så var måttlig med dofterna. Är du kvinna så undvik allt för djupa urringningar. Du vill ju att dejten ska fokusera på dig, inte dina behag. Dessutom kan det sända ut lite mixade signaler.

Samtalsämnen

Vet du inte vad du ska prata om? Undvik att enbart prata om dig själv, då framstår du som självupptagen. Undvik gamla ex och prata heller inte hela tiden om dina barn. Ställ frågor om dejten istället och försök hitta roliga frågor. Leken 20 frågor är underskattad Det kan vara kul att ställa några snabba frågor till varandra där ni bara har två alternativ att välja mellan. Volvo eller Saab? Te eller kaffe? Cider eller öl? Hemmafest eller krogen? Havet eller sjön? Hitta enkla saker att prata om så kommer samtalet att flyta på naturligt och ni har roligt på samma gång.

Avsluta dejten

En traditionell dejt avslutas med att ni går åt var sitt håll, det vill säga inget sex på första dejten. Lämna lite åt fantasin och något att längta efter. Det är sexigt och intressant och skapar en längtan att träffas fler gånger.

Lycka till!

kheera