Lippstick.se

Ta en paus

Har du tusen saker att göra men ingen tid att göra det du helst vill? Titta igenom dina göromål, prioritera dem och fundera på vad du verkligen måste göra precis nu. Kommer du fram till att det där brevet är det enda som faktiskt verkligen måste fixas idag, resten är inte akut? Bra. Ta brevet och hunden och gå ut och njut av vädret med lite lugn musik i lurarna och posta brevet under promenaden. När du kommer hem igen kommer du garanterat känna dig mycket bättre och mindre stressad.

Planera

Du kan ibland behöva planera in när du ska ta en paus och bara vara, och här kan papper och penna vara dina bästa vänner. Skriv listor på vad som ska göras så du får en klar överblick och portionera sedan ut dessa uppgifter på lämpliga tider och tillfällen. Frigör tid att göra ingenting eller något som du vill göra, mindfulness till exempel.

Gå på kurs

Ett sätt att få lite vardagslyx är att skriva in dig på en kurs och på så sätt komma hemifrån en gång i veckan och göra något roligt. En danskurs, en matlagningskurs eller ett gruppträningspass eller vad som helst, bara det är regelbundet och roligt för dig. Det ger rekreation för kropp och själ.

kheera