Lippstick.se

Vad är vardagslyx?

Vardagslyx kan vara olika saker för oss alla, men till syvende och sist handlar det oftast om att unna oss något extra utan att det är ett speciellt tillfälle. Vi behöver lite vardagslyx för att må bra, och det är viktigt att tillåta sig det ibland.

Egentid

Ofta förknippas vardagslyx med lite egentid, en dusch i lugn och ro utan att behöva oroa dig för barnen eftersom någon annan passar dem en stund eller kanske en chokladkaka i soffan när ungarna somnat. Eller kanske en kaka till kaffet mitt i veckan.

Att ta dig lite egentid och vardagslyx är särskilt viktigt om du är förälder, eftersom även du behöver ladda batterierna lite och vara just dig själv, kliva ur föräldrarollen för en liten stund och bara pausa.

Småsaker

Vardagslyx kan också kombineras ihop med hela familjen och involvera barnen. Att åka till badhuset mitt i veckan, eller bada skumbad på kvällen istället för att duscha. Det kan även vara att gå ut och äta eller beställa pizza mitt i veckan bara för att ni inte orkar laga mat eller tycker att ni av ingen anledning alls förtjänar hämtmat. Att kunna njuta av livet helt enkelt, alla de enkla småsakerna som finns.

En kopp te och en bok i soffan medan sambon tar hand om disken eller att få frukost på sängen utan anledning. Vardagslyx hjälper också till att hålla lite romantik i förhållandet. Tänk att mysa ner er framför en film mitt i veckan tillsammans med en filt och en påse chips, det måste faktiskt inte vara fredag för att man ska kunna göra det.

Unna dig något trevligt, något gott eller något skönt bara för att du är värd det, och strunta i vilken veckodag det är. Du är värd det!

kheera