Lippstick.se

Ett miljöombyte förlänger livet

När sommaren är här är det dumt att inte försöka sig på en liten sommartur med bil. Som småbarnsmamma är det lätt att vänja sig vid det kommunala aktiviteterna för barn, och glasskioskerna med mjukglass på hemorten. Om du istället tar bilen och kör ut på landet på en upptäcktsfärd så finner du snart hur campingplatser dyker upp som smultron på gps-kartan. För att kunna njuta av turen så kan du skaffa dig ett takräcke, innan du ger dig iväg. När bilen är full av ungar, kan det vara skönt att ha kanoten, cyklarna och tältet på taket. Du knappar in bilmodell i sökrutan, så kommer produkten som passar din bil snart upp.

Kärlek bland väderkvarnar

Fördelen med denna typ av bilsemester är att du kan välja resmål längs efter resans gång. Om det dyker upp en charmig väderkvarn vid vägkanten som fungerar som ett vandrarhem är det bara att parkera bilen. Och om ni passerar ett vattenland med en gigantisk rutschbana så har jag en känsla av att du som förälder kommer att höra uttryckliga önskemål från barnen. Om det blir för livligt i baksätet är det bara att stanna vid en kiosk och köpa godis.

Det finns mycket orörd natur i vårt land. Om du parkerar bilen vid en ensligt belägen sjö, är det säkert ok att stanna över natten. Bara se till så att du inte lämnar skräp. Vi har allemansrätten i Sverige, men man bör inte campa i närheten av bebyggelse om man kan undvika det.

kheera