Lippstick.se

De snygga detaljerna som lyfter ditt hem

Du kan lyfta ditt hem till en helt ny nivå med de rätta detaljerna. Detaljerna som skapar både personlighet och ger vardagslyx. Oavsett vilken stil du har, total minimalism, vanligare IKEA-hem, shabby chic eller 60-talsdrömmen, så kan du ge ditt hem ett lyft.

Dina dörrar

Det finns dörrar och så finns det dörrar. En av de saker som ofta står ut i äldre välvårdade hem är just dörrarna. Som kulturminnen över en svunnen tid. Ofta börjar det redan utomhus med en vacker grind och sedan en bro och ytterdörr med snickarglädje. Väl inne i huset har (nästan) alla dörrar speglar, alltså att det finns stuckatur i form av en ram på dörren. Vissa äldre villor har också vackra innerdörrar med handblåst glas mellan olika rum. Oavsett om du älskar minimalism eller skulle vilja ha levt på 60-talet, så kan du satsa på en eller flera riktigt snygga dörrar. Låt dörrarna vara en detalj som du dagligen kan glädja dig över. Du hittar dina egentillverkade innerdörrar hos DK Door. Naturligtvis producerade i Sverige.

Fondväggen deluxe

Fondväggen var verkligen inne ett tag. Du kan verkligen lyfta ett rum genom att låta en vägg ha en annan färg än resten av rummet. Passar särskilt bra i mindre rum eller rum med mycket vitt. Om du vill skapa något mer av ett rum kan du istället för en vanlig fondvägg ha en fotofondvägg. Det är en fondvägg som är som en vacker tavla: en tapet som en hel målning. På 80-talet var det vanligt med ett foto av stranden och palmen. Nja, skippa det. Istället satsar du på en målad fotovägg med blommor, fåglar eller liknande motiv. Just nu är det inne med en viss asiatisk stil med sköra körsbärsgrenar och stilrena fåglar som flyger mot grenen.

Schäslongen

En schäslong, en avlång fåtölj att ligga på eller kort soffa med halvt ryggstöd, är vardagslyxen som verkligen lyfter ditt vardagsrum. Du kan antingen satsa på en schäslong som ska vara bekväm och som passar med resten av möblerna. Eller så köper du en vacker schäslong i äldre stil som ger lite tyngd åt rummet. En snygg schäslong kan också få ditt uterum att bli något särskilt. Det finns också schäslonger som kan göras om till sängar. Vilken kan vara bra att satsa på för dig som bor i en mindre lägenhet och vill ha en snygg möbel, men samtidigt måste vara praktisk. Schäslongen passar också i en hall eller annat utrymme. Som ett litet smycke att sitta på i avskildhet.

kheera